HTML

king of the shit 2.2

valóság és fikció a világ legnagyobb állatkertjéből

Friss topikok

  • andris: kurva nagy!!!!! (2008.08.08. 15:31) :)
  • megacrash: ugy emlekszem megirtam a bevezetot kiraktam aztan elkezdtem hozza irni, szoval valszinueg kb. egy ... (2008.05.11. 15:35) delfin/cápa/természet
  • amúgy: végre:) szeretem, ha nem otthon vagy, sokkal izgalmasabbak a bejegyzéseid:) (2008.07.16. 17:09) landön
  • BABAAAAAAAA: persze, mindig csak a polonyi andris....mi? ;) (2008.06.13. 12:23) bezár a bazár
  • nuyorican: sztorizz csak. (2008.05.28. 08:45) pamm pamm pamm

Linkblog

unatkozunk? beszeljunk az idojarasrol!

2008.04.15. 09:43 megacrash

bekoszontott az osz/tel (nekem ugy tunt itt csak telet es nyarat szamolnak), egyre hidegebb van. a viz is kb. 19 fokos, ami husz perc-fel ora utan bar borzaszto kellemetlen. az ember hajlamos azt hinni, hogy ausztraliaban egesz evben dogleszto meleg van, amiben persze van valami.

leszamitva, hogy a kontinens akkora, hogy kb. nyolcfele eghajlat van az orszagon belul, es eszak fele lesz egyre melegebb. azt, hogy a tel viszonylag enyhe, valoszinuleg a queenslandiek szivjak meg a legjobban, hiszen a tipikus queenslander hazban nem hogy futes nincs, a szigetelest sem ismerik, es ejszaka azert boven van 5-10 fok.

 

eletemben nem faztam meg annyit mint tavaly telen ejszakankent. otthon legalabb egyenletesen hideg van, nappal feloltozkodsz, estere meg befutesz, itt viszont leginkabb csak a reteg ruhakat hurcolaszod magaddal es ha ejjel befagy a segged, valami kis elektromos futoegyseggel probalsz javitani a helyzeten, aztan meg anyazol mikor megjon a villanyszamla.

mig byronban igazi tropusi eghajlat volt es telen is 25 fok korul, sydney sokkal enyhebb, amit foleg akkor erzel, ha bemesz az oceanba. mig byronban majus-junius kornyeken meg be lehetett menni wetsuit nelkul, bondion mar most alig latsz valakit aki nincs nyakig beoltozve. ot-tiz percig meg kibirhato, de ha husz percig ulsz a deszkan ruha nelkul garantaltan lefagy mindened.

azon kivul persze, hogy tavaly kifogtam az elmult x szaz ev ket leghidegebb (de legalabb szaraz) nyarat (brisbaneben pl. az erkezesem elotti nyaron mertek 46 fokot is), az idei sydney nyar egy mero nyal volt, vegig esett, ha neha kisutott a nap, az biztosan egy kedd delutan volt, amikor az irodaban ultem.

nem vagyok klimakutato, de remelem ez nem a globalis felmelegedes, mert ha tartosan elcseszodik az eghajlat kenytelen leszek egy masik kontinens utan nezni. az eleg idegesito lenne ha mar ennyit szivtam hogy itt maradjak.

ja, az ugynokom szerint meg harom-negy honap osszegyulik annyi pontom, hogy alanyi jogon igenyelhetek letelepedesi engedelyt. ez a legfontosabb lepcso az ausztral utlevelig, gyakorlatilag megkotesek nelkul maradhatsz itt ot evig (plusz csaladtagok is haha).

ket evre ra pedig igenyelhetsz allampolgarsagot ha akarsz. ez utobbihoz tobbek kozott ki kell tolteni egy tesztet, amibol kiderul, tudsz-e eleget az ausztral krikettrol (nem vicc), tudod-e a harom vagy negy eddigi miniszterelnokuk nevet (legalabb a keresztnevet) es hasonlo fontos dolgokrol.

 

es ha mar elkezdtem ezt a postot irni, panaszkodok kicsit, borzaszto monoton az elet az elmult masfel honapban, rengeteget dolgozom, keveset jarok el, kezdek kicsit befordulni. a jo oldala a dolognak, hogy hamarosan letudom az osszes tartozasom, meg hat mar csak ket honap es huzok haza nyaralni, igy a tel igazan kellemetlen reszet nyarban toltom otthon.

nagyon varom mar, a multkori is zsenialis volt.

Szólj hozzá!

Címkék: sydney byron bay, brisbane, sydney, ausztralia idojaras klima, felmelegeges, global warming my ass, globalis,

A bejegyzés trackback címe:

https://megacrash.blog.hu/api/trackback/id/tr63612197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása